Ásványok gyógyhatásai

Ametiszt
Neve józant jelent. Segít a stressz okozta feszültségek, duzzanatok és más felszíni sérülések esetén. A tüdő és légutak betegségeit is enyhíti. Elősegíti a józanságot, szellemi éberséget és a koncentrációt. Gondoskodik az élet nyugodt folyásáról. Segít elfogadni a korlátokat, feldolgozni a gyászt. Bőrpanaszokra ez a legjobb kristály.

Aventurin
Zöld változata csökkenti a koleszterinszintet. Szívinfarktus megelőzésére szolgál. Enyhíti a kiütéseket, allergiás gyulladásokat és a gyomorégést. Áttöri a szűk gondolkodásmódot, kibontakoztatja a jókedvet. Segíti az álmok valóra válását.  Segít folyamatosan növekedni és fejlődni. Sok új ötletet ad, és segít ezeket megvalósítani. Csillapítja a belső nyugtalanságot, türelmetlenséget.
Fluorit
Az intuíció, a szeretet és a boldogság kövének számít. Segíti a bőr és nyálkahártyák regenerálódását. Erősít a csontokat és a fogakat. Segít ízületi panaszok esetén, támogatja az idegrendszert. Megkönnyíti az újrakezdést az életben, segíti a gyors felfogást, rendérzéket ad. A koncentráció és a tanulás köveként értékelhetjük. Segít a gyenge és a gyengülő látáson. A szellemi és lelki merevség minden fajtáját megszünteti. Változóképessé tesz, ezáltal elindítja az élet folyását.
Ónix
Enyhíti a belsőfül betegséget, megakadályozza a fülzúgást, csillapítja a hallásromlás tüneteit. Javítja az egyensúlyérzéket, támogatja a mozgató - és érzőidegek, valamint az immunrendszer működését. Oldja a vérpangást, mely érelmeszesedést és visszértágulást okoz. Gondoskodik a kiegyensúlyozottságról és stabilitásról. Megvéd a kiégettség érzésétől, kétségbeeséstől, depressziótól.
Gránát
Javítja a szervezet regenerációs erejét, serkenti az anyagcserét. Stabilizálja a keringést és az immunrendszert, megakadályozza a vérszegénység kialakulását. Erősítheti a szívverést, fokozhatja a szívritmust. Változások idején és a kilátástalannak tűnő helyzetekben a gránát elősegíti a kitartást.
Karneol
A kő aktiválja a keringést és a vérellátást, méregtelenítő hatása is van. Mint a megújulás köve, bátorságot, vitalitást, életörömöt és közösségi szellemet ad. Realitásérzéket ad, segít feldolgozni az eseményeket, nyitottá tesz, és érdeklődést kelt embertársaink és környezetünk iránt. Állóképessé és terhelhetővé tesz, segíti a kitartást. Segít elfogadni az életet, és mindazt, ami az embereknek jót tesz.
Hematit
Kitartást ad, erősíti a testet. Erőt, spontaneitást és elevenséget ad. Oldja a görcsös lelkiállapotokat, segít a krónikus fáradtságon és az erős kimerültségen, dinamikussá és aktívvá tesz. Erősíti az akaratot és tudatosítja bennünk eddigi be nem teljesült kívánságainkat. Növeli a túlélésre való képességet, segít következetesen javítani az életkörülményeinken. Javítja a fül energiaellátását, s ez által erősíti a hallást. Megfontolt cselekvésre sarkall, és segít beosztani az erőnket. Azzal az érzéssel tölt el, hogy saját erőnkből is képesek vagyunk uralni az életünket. Felébreszti az emberben a „ harcost ’’, így az áldozatszerep megszűnik.
Hegyikristály
Energiát ad, felélénkít. Hűsítő és lázcsillapító hatású, ezáltal enyhíti a duzzanatokat, fájdalmakat. Oldja a feszültségeket, blokkokat. Erősíti az idegrendszert és az immunrendszert. Erősíti más gyógyító kő hatását. Egy hegyikristály-csoport segítségével energetikailag feltölthetünk más köveket. Tisztítja a légutakat, nyitottá tesz a kapcsolatokra, segíti a bőr működését és segít a kommunikációban. Elűzi a félelmeket, távol tartja a rossz álmokat.

Kalcit
Színtől függetlenül aktiválja a tettrekészséget és az emlékezetet, javítja az önbizalmat, állóképességet. Javítja a szellemi befogadóképességet, segít befogadni az új élményeket. Örömmé teszi az étkezést és az életet. Segít elérni amit az ember valóban akar. Önbizalmat ad, segít érettebbé válni. Segít értékesíteni a táplálék összes hasznos összetevőjét. Tápanyagokban gazdagabbá teszi az anyatejet.
Türkiz
Tisztító és nyugtató hatású, méregtelenítő és fájdalomcsillapító. Megelőzi az érelmeszesedést, erősíti a fogágyat, a fogakat és a fogínyt. Harmonizálja a hangulatingadozásokat, frissítő és inspiráló hatású. Élénkít, segít megtalálni az örömet a cselekvésben. Tudatosítja, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, ezáltal arra ösztönöz, hogy következetesen haladjunk az utunkon. Görcsoldó hatású.
Mookait
Javítja és harmonizálja a vérellátást, javítja a vér minőségét, gyorsítja a sebgyógyulást. Segíti, hogy mindig több lehetőséget lássunk egyszerre, de képesek legyünk mégis gond nélkül kiválasztani a megfelelőt. Egyszerre ad nyugalmat és tesz kalandvágyóvá. Megszilárdítja az egészséget, erősíti az immunrendszert. Felélénkít, örömet ad és segít harmonizálni a hőingadozást.
Lápisz
Segít hűnek maradni önmagunkhoz és becsületesen járni az utunkat. Konfliktusok megoldásában segít, és hogy nyíltan kinyilvánítsuk a véleményünket. Segít elfogadni a kritikát. Segít bölccsé tenni. Segít uralkodni magunkon, lehűti az indulatokat. Erősíti az öntudatot és azt a képességet, hogy a saját kezünkbe vegyük az életünket. Megszünteti az uralomvágyat és a túlzásba vitt kontrollt.
Malachit
Úgynevezett „bábakő”. Támogató hatású a szülésnél. Méregtelenítő hatású, enyhíti a reumát. Fertőzések, sugárterhelés, porckorong- és ízületi gyulladások esetén is segít. Támogatja a képzelőerőt és a döntéshozás képességét. Élénkséget és intenzitást sugároz, megszünteti a gátlásokat, növeli a kalandvágyat és a kockázatvállalásra való hajlamot. Javítja a megfigyelőképességet. Mozgásba lendít, kisegít a levertségből és lustaságból.
Szodalit
A torok, a hangszalag és a gégefő betegségei ellen hat. Enyhíti a rekedtséget, serkenti az inzulintermelést, támogatja a folyadékfelvételt a testben. Hűsít, csökkenti a vérnyomást, véd a fertőzésektől. Feloldja a gátakat, mérsékli a lelkifurdalást, erősíti az öntudatot.

Tigrisszem
Pozitívan befolyásolja az ízületeket és a csontképződést, valamint baktériumölő hatása is van. Gyógyítja az asztmát, bronchitist, felmelegít, jó hatással van a májra és a szembetegségekre. Segít jobban felismerni a hibáinkat, tisztítja a gondolatokat, segít döntéseket hozni.


Rózsakvarc
Jó hatással van a vérszegénységre, a vér betegségeire, szívritmuszavarra, erősíti a szívet és az érrendszert. Visszaállítja az érzelmi egyensúlyt. Fokozza a szeretetet, csökkenti a haragot és az agressziót, félelmeket. Felébreszti a kreativitást, művészi hajlamokat.
                                                                                                      
Cseresznyekvarc
Javítja a humorérzéket, rávilágít a hibáinkra. Felold, csillapítja a szorongást. Erősíti a szívet és az érrendszert. Pozitív hatással van a vérképzésre.
Howlit:
 Hasznos segítség leégés és elhízás ellen, jót tesz az emésztésnek. Segít a döntéshozásban. Oldott békés lelkiállapotot teremt.

Jáde:
Segít a méreganyagok kiválasztásában, ezért remekül használható elhízás esetében is. Erősíti a szívet és a keringést. Jó hatással van az idegrendszerre. Influenza esetén is segít. Feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású. A tisztaság és a nyugalom jelképe is, visszaadja a belső békét és a nyugalmunkat. Leépíti az előítéleteket, erősíti a szellemi aktivitást és tetterőt. Mentálisan megszabadít a negatív gondolatoktól és nyugtatja az elmét. Az álom kövének is hívják. A szerelem és a harmónia köve is, javítja a reakcióskészséget, bizalmat, magabiztosságot, önbizalmat és önállóságot ad viselőjének. Több örömöt és életkedvet ajándékoz. Erősíti bátorságunkat és személyiségünket, segít félelmeknél és lámpaláznál.
Krizokolla: 
Enyhíti az égési sérülések és a vágott sebek fájdalmát, javítja a vérellátást. Elősegíti a kiegyensúlyozottságot. Szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a magas vérnyomást. Segít, hogy minden szituációban tiszta fejjel tudjunk gondolkodni, így harmonizálja az életünket. Feloldja a stresszt és nyugtatja az idegeket.

Achát:
Javítja a kitartóképességet, segíti a belső nyugalmat és higgadtságot. Pozitív hatással van az immunrendszerre így ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Fizikai kimerültség esetén is jó segítséget jelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése